Phuket Spa

& Massage

Tradicionális thai masszázs és szolárium szalon.

Debrecen belvárosában, diplomás thaiföldi masszőrökkel várjuk vendégeinket. A szakszerű masszázsok mellett az ázsiai környezet, a nyugalom, a lágy zene, a levegőben terjengő illóolajok illata együttesen teremtik meg a harmóniát a teljes értékű pihenéshez.

Thai talp masszázs

Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a reflexológiában. A masszázs során fából készült botocskákat is alkalmaznak. A kezelés végén pedig nyújtó frissítő gyakorlatokat alkalmaznak.

Gyógyító

Aktivitás

45 perc / 60 perc / 90 perc / 120 perc

8.600 Ft / 9.600 Ft / 12.600 Ft / 14.600 Ft

Manager masszázs​

A hosszantartó ülőmunka, a monoton számítógépes irodai feladatok, a hosszantartó egyhelyben ülés, rossz testtartás hatására, a stressz és a fokozott munkatempót teljesítők végtagjai gyakran elzsibbadnak, elfáradnak. A gyakori fejfájás, tompultság és rossz közérzet sem ritka, mindezek a csapatmunkát vagy az önálló munkavégzést is negatív irányba befolyásolhatják. A manager masszázs egy speciálisan kialakított székben, teljes öltözetben történő masszázs, amely a keringés fokozásával mozgósítja, felfrissíti szervezetünket. A szék felépítése révén tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt.

Izomlazító

Jó közérzet

15 perc / 30 perc / 45 perc / 60 perc

3.900Ft / 6.600 Ft / 8.600 Ft / 9.600 Ft

Tradicionális thai masszázs

Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Fájós, kezelés alatt álló testrésszel szigorúan csak saját felelősségre vállalható, mindenképpen azt ajánljuk, hogy tradicionális thai masszázs előtt kérje kezelőorvosa véleményét.

Csökkenti a stresszt

Energikus

45 perc / 60 perc / 90 perc / 120 perc

9.700 Ft / 10.700 Ft / 13.700 Ft / 15.700 Ft

Thai olajos masszázs

A tradicionális masszázs olajjal végzett változata, amelyben a nyugtató, kellemes illatú olajok még teljesebb nagyobb relaxációs élményt nyújtanak. Pihentetőbb és kevésbé erőteljes mint a tradicionális thai masszázs. Az olajtól csúszóssá vált testen bizonyos fogásokat elhagynak. Az olajos masszázs serkenti a vérkeringést, az illóolajok pedig a bőrön át felszívódva és az orron keresztül belélegezve is hatást gyakorolnak. Segít a méregtelenítésben, a bőrt rugalmassá, selymessé teszi, a fáradt lelket felüdíti. A teste és a bőre ellazul, stressze oldódik a természetes olajoknak köszönhetően.

Gondtalan

Egészséges

45 perc / 60 perc / 90 perc / 120 perc

9.700 Ft / 10.700 Ft / 13.700 Ft / 15.700 Ft

Relax masszázs (hát+váll+nyak)

Hát, váll és nyak területére összpontosuló thai masszázs, a tradicionális testmasszázshoz hasonlóan matracon fekve, lenvászon ruhában történik. Az egyik leghatékonyabb eljárás a stresszes életmód, az ülőmunka, a helytelen testtartás következtében kialakult görcsös hátizmok lazítására. A kúraszerűen alkalmazott masszázs nem csak rendkívül nyugtató hatású a léleknek, hanem megoldást nyújt a testi panaszok esetleges fájdalmak enyhítésére is. A Relax masszázstípus a test felső részét célozza meg, kifejezetten azoknak ajánljuk akik ezen területen szenvednek a problémáktól.

Felszabadult

Nyugalom

45 perc / 60 perc / 90 perc

9.700 Ft / 10.700 Ft / 13.700 Ft

Relax masszázs olajjal (hát+váll+nyak)

A hát- nyak- és vállak legproblémásabb területein végzett testre szabott masszázs, a fájdalom csökkentése, a csomók megszüntetése, a helyes testtartás helyreállítása és a stressz felszabadítása érdekében. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek. A kizárólag növényi bázisú olajok és illóolajok keverékéből készült, paraffin- és egyéb adalékmentes aromaolajaink közül Ön választhat, igénye szerint.

Frissesség

Energia

45 perc / 60 perc / 90 perc

9.700 Ft / 10.700 Ft / 13.700 Ft

Kéz és fejmasszázs

A thai kéz & fej masszázs-típus egy csodálatos relaxáció, amely a fejet és a kezeket célozza meg amelyeken feszültség nyugszik. Gyengéd és pihentető “utazás” egy belső tájra, mely “utazás” végén ellazulva, megvilágosodva, energiával telítetten térünk vissza. Egy igazán nyugtató élmény azok számára, akiknek szüksége van egy kis szünetre a rohanó világ zajától távol. A masszázsnak köszönhetően felfrissül a test és a lélek egyaránt.

Kényelem

Egyensúly

30 perc / 45 perc / 60 perc / 90 perc

6.600 Ft / 8.600 Ft / 9.600 Ft / 12.600 Ft

Gyermek masszázs
(6-12 éves korig)

A masszázs bizonyítottan jótékony hatással van a szervezetre, így természetesen a gyermekek szervezetésre is. Hatására mind szellemileg, mind fizikailag kiegyensúlyozottabbá válnak. Amellett, hogy a masszázs minden szerv működésére kedvezően hat, a masszírozott gyermekek mindennapjaiban is helyet kap ez az ősi gyógymód, melyet felnőttkorban sem hagynak el. A kezelés célja a gyerekek vér és nyirok keringésének serkentése, a rossz tartás elkerülése vagy javítása, az idegrendszer stimulálása, az emésztés elősegítése, és a szervezet védekező erejének fokozása.

Jótékony

Pihenés

30 perc / 45 perc / 60 perc / 90 perc

6.600 Ft / 8.600 Ft / 9.600 Ft / 12.600 Ft

Phuket Pack (talp+kéz)

A PhuktePack fantázia nevű masszázstípus kedvelőinél a masszőrök a thai talpmasszázst egészítik ki a kézfejek és a karok szakszerű masszírozásával. Vendégeink a kényeztetés és feltöltődés közben kényelmes Thaiföldről érkezett fotelekben relaxálnak. A kéz- és a talp masszázs egymástól függetlenül, külön-külön is hatékonyan működő gyógymódok, azonban együtt végezve erősítik egymás hatását.

Kellemes

Regeneráció

60 perc / 90 perc / 120 perc

10.700 Ft / 13.700 Ft / 15.700 Ft

Phuket Dream (talp+nyak+váll+fej)

Thai fotelekben történő ülő masszázs-típus, a talp az úgynevezett RELAX és – fejmasszázstípussal történő összekapcsolása, amely egy komplexebb kombináció. A fej-masszázs során felfrissül arcbőrünk, javul fejbőrünk vérellátása, mely hatására hajunk megújul, élettel teli lesz, hozzájárulhatunk a ráncok kisimításához. A vállak és a nyak azok a területek, ahol a testben lévő feszültségek összegyűlnek így az egyik leghatékonyabb eljárás a stresszes életmód, az ülőmunka, a helytelen testtartás következtében kialakult görcsös hátizmok lazítására

Feltöltődés

Harmónia

60 perc / 90 perc / 120 perc

10.700 Ft / 13.700 Ft / 15.700 Ft

Phuket Heaven (talp+nyak+váll+fej+kéz)

A PhuketHeaven elnevezésű masszázs kombináció egyenesen Thaiföldről érkezik, ahol ez nagy népszerűségnek örvend. A PhuketDream masszázskombináció kézfejek és karok masszírozásával egészül itt ki. A vérnyomást szabályozó zónák a kézfejeken találhatóak, pontosabban az ujjaink kézközépcsontjai között. A kézmasszázs szintén több ezer éves múltra tekint vissza. A kezelés végén nyújtó frissítő gyakorlatokat alkalmaznak a szakképzett thai masszőrök.

Megújulás

Életvidám

90 perc / 120 perc

13.700 Ft / 15.700 Ft

Ismerd meg a talpreflexológiát!

Az ember lábfeje nyitott könyv: a talp reflexzónáinak tapintásával egy thai masszőrnő képes megállapítani egyes betegségeket, stimulálással, masszírozással.Talpa szervezete térképe, amelyen megvan a helye szerveinek. A reflexológia megelőzésre és kezelésre is alkalmas, mert képes mozgósítani szervezete öngyógyító folyamatait. Talpa az adott szervhez tartozó zónában való lerakódással, elváltozással még jóval a betegség fizikai szinten való megjelenése előtt jelez Önnek.

ÍGY SEGÍT EGY JÓ TALPMASSZÁZS!

Masszírozással hatni tudunk a talp zónáival kapcsolatban lévő szervekre. Ugyanakkor ez a kapcsolat fordítva is igaz, hisz egy adott szerv nem megfelelő működése is észrevehető a talp megfelelő zónájában tapasztalt lerakódás és érzékenység formájában.

Tűnhet időveszteségnek, hogy „semmit sem csinálva” fekszünk, de utána akár teljesen más megvilágításba kerül minden az életünkben, a testi felfrissülés mellett pszichésen is újraindít.

A relaxáció titka

A relaxáció a stressz, a testi és mentális feszültségek oldására szolgál. Tudatos alkalmazása megtanít, hogy éberebbek, ellenállóbak és rugalmasabbak legyünk a környezet kihívásaival szemben. Egyenletesebbé teszi a szívműködést, harmonizálja a vérnyomást, a belső szervek vérellátását, beindítja az immunrendszer öngyógyító folyamatait. „Visszakapcsolódás” után új erőre kapunk, akár a telefon vagy a számítógép. Tűnhet időveszteségnek, hogy „semmit sem csinálva” fekszünk, de utána akár teljesen más megvilágításba kerül minden az életünkben, a testi felfrissülés mellett pszichésen is újraindít

A szervezet gyorstöltője

Elérhetőségeink:

Nyitvatartás:
Hétfőtől vasárnapig
9:30 – 21:30

Minden, amit tudni akartál a thai masszázsról

A keleti tradíciókat a mai napig övezi némi misztikum. Talán ez is az oka annak, hogy a kicsit
spirituálisabb beállítású európaiak körében a keleti rituálék, vagy az olyan terápiák, mint a thai
masszázs, nagy érdeklődésnek örvendenek. A fokozott figyelem ellenére azonban az emberek
ismeretei rendkívül felületesek ezekben a témákban, és nagyon sokan csak a köztudatban terjedő
mendemondákból tájékozódnak.
Nagyobb gond, hogy ezek alapján hoznak döntést, hogy kipróbálják-e például a masszázst. Így viszont
sokan kimaradnak, akiknek segíthetne egy thai masszőr, egész egyszerűen azért, mert nem tudják,
hogy az ő problémájukra is megoldás lehetne a thai masszázs.
Amikor egy ismeretlen, vagy csak nagyvonalakban ismert terápiáról szeretnél többet megtudni,
érdemes hiteles forrásból tájékozódni, és nem a környezetedtől hallott félinformációk alapján
dönteni. A thai masszázs például egy igen komplex tradíció, aminek számos pozitív hatása van –
olyan is, ami egyáltalán nem közismert.
Hogy biztosan megalapozott döntést hozz, összeszedtük a thai masszázzsal kapcsolatos legfontosabb
tudnivalókat. Megismerkedhetsz a thai masszázs történetével, illetve a használt technikáival és a
hatásaival, és persze azt is eláruljuk, hogyan hat a szervezetedre!
Honnan ered a thai masszázs?
A thai masszázs egy igazi, ősi masszázsfajta, aminek a története nagyjából 2500 évvel ezelőttre nyúlik
vissza. A több évezredes tradíciót generációkon át adtak át egymásnak az emberek, eleinte
szájhagyomány útján, és csak jóval később gyűjtötték össze és jegyezték fel az egyes mozdulatokat,
fogásokat.
Bár thai masszázsnak nevezzük, a masszázs mégsem Thaiföldről származik, hanem Indiából, egészen
pontosan egy észak-indiai orvos, Jivaka Kumar Bhaccha tanaiból, aki egyébként igen közeli barátságot
ápolt Buddhával. Ez az orvos ásványokkal, gyógynövényekkel és különleges technikákkal gyógyított,
ezek egyike volt a thai masszázs. Lényegében tehát ő volt az első thai masszőr.
És hogy akkor hívjuk mégis thai masszázsnak a technikát? Azért, mert a terápia módszertana a
buddhizmussal együtt terjedt, így pedig hamar eljutott a mai Thaiföld területére. Itt vált igazán
híressé és elterjedtté ez a masszázsfajta, ezért innen kapta a nevét is – annak ellenére, hogy
valójában indiai.
Kinek javasolható a thai masszázs?
A thai masszázs alapesetben szinte bárkinek segíthet, de persze mint minden, valóban gyógyító
terápia esetében, itt is vannak ellenjavallatok. Nőknek, férfiaknak, időseknek és fiataloknak egyaránt
jót tehet, még akkor is, ha egyébként nem érzi az alany, hogy problémája lenne – fel fog tűnni az
általános közérzet javulása akkor is, ha kézzelfogható ok nélkül mentél el masszíroztatni!
Rendszeresen járnak thai masszázsra olyanok, akik krónikus fájdalmakkal küzdenek a mindennapok
során, de olyanok is, akik inkább lelki értelemben nem találják a helyüket, vagy úgy érzik, túl sok a
stressz az életükben, és nem tudnak tőle megszabadulni. Ők mind jó úton járhatnak, ugyanis a thai
masszázs hatása nagyon sokrétű, és testi-lelki értelemben hatékony lehet.
Mi a helyzet az ellenjavallatokkal?

Mivel a thai masszázs ténylegesen képes befolyásolni a szervezet működését, ezért egyértelmű, hogy
ellenjavallatok is akadnak. Hoztunk ezekre néhány példát, de meglévő egészségügyi problémák
esetén érdemes a kezelőorvossal konzultálni.
Néhány példa ezekre a helyzetekre:
 Szív- és érrendszeri problémák
 Terhesség alatt
 Műtét utáni lábadozás alatt
 Csontbetegségek esetén, például csontritkulás fennállásakor
 Fertőző betegségek esetén
 Bőrgyógyászati panaszoknál az érintett terület masszírozása kerülendő.
Legtöbbször tehát ideiglenesen fennálló állapotokról van szó, olyan meglehetősen ritkán fordul elő,
hogy a thai masszázs hosszútávon ellenjavalt legyen.
Természetesen ugyanígy vannak olyan helyzetek is, amikor kifejezetten javasolható a thai masszázs
rendszeres igénybevétele.
Levezetetlen feszültség
Ilyen például az, ha valakit sok feszültség éri a mindennapokban, és ettől a feszültségtől nem tud
hatékonyan megszabadulni, nem tudja megfelelően levezetni. Sokan gondolják azt, hogy ez nem
gond, a stressz az élet része, amivel együtt tudnak élni. Hosszútávon azonban mindenképpen
visszaüt, ha gyűlik bennünk. A stressz ugyanis köztudottan rengeteg egészségügyi probléma
melegágya lehet. Sőt, egy ördögi kört is beindít: előidézhet alvászavarokat, ronthatja a koncentrációt,
ez pedig tovább fokozza a stresszt – csoda, ha ebbe fizikailag is belebetegszik valaki? A thai masszázs
egyik hatása, hogy ellazít, így a belső feszültségtől is megszabadulhatunk.
Mozgásszervi panaszok
Egy bizonyos kor fölött szinte mindenkinek akad valamilyen mozgásszervi panasza: végtagok, hát,
derék, nyak beszűkült mozgás. A thai masszázs segít ezt megszüntetni oly módon, hogy kimozgatja a
végtagokat, az érintett ízületeket, így a fájdalmas területek gyógyulhatnak, a nehezen mozgó részek
újra mozoghatnak. Mivel a masszázs a szervezet öngyógyító folyamatait is beindítja, a javulás tartós is
tud lenni.
Merevség oldása
Ha lelki és/vagy fizikai értelemben véve merev, a thai masszázs segíthet! Mivel ez a módszer az
akupunktúrás pontok nyomását is beveti, a megfelelő pontok nyomásával képes a görcsök oldására,
valamint megnyitja az utat a testünkben áramló energia előtt, hogy az újra szabadon haladhasson.
Ezáltal enyhül a merevség, görcsösség, és újra felszabadultak lehetünk.
Test-lelki harmónia
Mivel a thai masszázs nem csak a testet gyógyítja, akkor is segíthet, ha lelki problémák gyötörnek,
nem érzed magadban a harmóniát. Itt ugyancsak az energiaáramlás terén kell keresni a
magyarázatot: ha az energia szabadon áramlik bennünk, elérhetjük a lelki békét, a harmonikus
állapotot.
Hogyan dolgozik a thai masszőr?

A masszázs során a thai masszőr négy alapvető technikát használ: az oldást, a nyújtást, a kimozgatást,
valamint a nyomást.
Nézzük meg ezeket részletesebben!
Oldás: vannak a testünkben, az izmainkban kialakult görcsös csomók, amik sok kellemetlenséget,
fájdalmat tudnak okozni. A masszőr ezeket a görcsöket oldja a terápia során, amit persze alaposan
begyakorolt mozdulatokkal tesz. Az emlegetett izomgörcsök szinte mindenkinél megfigyelhetők, csak
az elhelyezkedésük más: ez általában attól függ, hogy az adott személy milyen munkát végez, azaz
milyen mozdulatsorok jellemzőek a mindennapjaikban. Nem ritka, hogy nem is tudunk ezekről a
csomókról – de ha a masszőr megtalálja és feloldja a thai masszázs során, biztos, hogy érezni fogjuk a
különbséget!
Nyújtás: ez elsősorban a végtagokat érinti. A masszázst végző személy megnyújtja a végtagokat, így
azok mozgékonyabbak, lazábbak lesznek, a beszűkült mozgás újra tágabb lesz. Ez sokat segít abban,
hogy megszűnjenek a végtagfájdalmak, és könnyebbé váljon a mozgás.
Kimozgatás: a kimozgatás természetesen az ízületeket célozza, és ez is egy olyan része a thai
masszázsnak, ami miatt nagyon sok ember életét könnyítheti meg. Rengetegen élnek együtt napi
szinten ízületi bántalmakkal, krónikus fájdalmakkal. A thai masszázs ezen úgy tud segíteni, hogy a
masszőr kimozgatja a kritikus területeket, ezáltal újra mobilizálhatja őket. És persze ne feledkezzünk
meg az öngyógyítása beindításáról sem!
Nyomás: akupunktúrás pontokat ingerel a masszőr nyomással, amik képesek megnyitni az utat a
belső energiának is, ami a testünkben áramlik. Ez az energia a negatív külső hatások miatt olykor
elakad, emiatt pedig betegségek alakulhatnak ki, felborul a harmónia. A nyomással ezeket a bizonyos
pontokat lehet ingerelni, megnyitva ezzel újra az utat az energiának.
Mi a thai masszázs valódi célja?
Már párszor említettük, hogy a thai masszázs nemcsak testileg hat, hanem lelkileg is. Éppen ez az,
amiért sokan csodaként élik meg ezt a terápiát.
Az említett 4 módszer alkalmazásával a thai masszázs egyensúlyba hozza a test elemeit. Gyógyít
fizikai és lelki értelemben egyaránt. Az indiaiak úgy tartják, ha az ember egészséges, az életenergiája
akadálytalanul áramlik a csakrákban. A kívülről jövő negatív hatások azonban az áramlást
megzavarják – a testi tünetek, amiket érzékelünk, valójában az energia elakadását jelzik.
A thai masszázs során alkalmazott mozdulatok a fizikai tünetek kezelésén túl arra hivatottak, hogy
oldják az energiapályákban keletkezett blokkokat. Így indulnak be a már említett öngyógyító
folyamatok, amik nemcsak megelőzni, hanem gyógyítani is tudnak különböző betegségeket. Ez az,
amit a thai masszázs valódi céljának tekinthetünk.
A thai masszázs rendszeres alkalmazásával tehát képesek vagyunk elérni a kiegyensúlyozott
mindennapokat, a testi-lelki békét, ezáltal a szervezetünk önmagát gyógyítva csökkenti a fizikai
tünetek is. Ha szeretnéd mindezt a saját bőrödön megtapasztalni, próbáld ki a thai masszázst
bátran!

nap
óra
perc
másodperc