Rengeteg ember szenved nap, mint nap krónikus fájdalmaktól. Ezek lehetnek meglévő, ismert betegség miatt, de az sem ritka, hogy nincs semmi konkrét rendellenesség a háttérben, egyszerűen csak a munka következtében használt ugyanolyan mozdulatsorok, jellemző testtartás stb. miatt fáj ugyanaz a terület mindig.

Akármi is legyen az oka, az ilyen jellegű problémáktól bizony szenved az ember, méghozzá szinte mindig. Természetes, hogy igyekszünk minél inkább csökkenteni a fájdalmat. Ahogy az is érthető igény, hogy amíg nem muszáj ennek érdekében gyógyszerekkel terhelni a szervezetünket, addig igyekszünk ezt elkerülni, és helyette inkább természetes, alternatív gyógymódokkal kezelnénk a problémát. Ezek is tudnak ugyanis nagyon hatékonyak lenni, amire remek példa a thai masszázs.

Többféle módszer, többféle hatás

A thai masszázs sikere abban rejlik, hogy többféle módszert egyesít: kimozgat, nyújt, oldja a görcsöket és biztosítja az energia szabad áramlását a testünkben. Ezáltal több fronton is képes hatni, ezért sokféle fájdalomra van enyhítő hatása. Mindemellett beindítja a szervezet öngyógyító képességét is, ami azt jelenti, hogy akár folyamatosan is javulhat az alany állapota. 

Kimozgatás és nyújtás, a mozgástér bővítése

Főként az ízületeket érintő fájdalmak esetében segíthet a kimozgatás, aminek köszönhetően jól mobilizálhatók olyan területek, amiknél a fájdalom miatt korábban már beszűkült a mozgás. Az ilyen helyzetekben sokszor rengeteget segít, ha nem fogadjuk el a csökkent funkciót, hanem próbáljuk a lehetőségekhez képest, finoman tágítani a lehetőségeket, figyelve persze arra, hogy ne okozzunk fájdalmat. Az átmozgatott, bejáratott ízületeknél általában csökken a fájdalomérzet.

A nyújtás szintén segít abban, hogy bővítsük kicsit a mozgásterünket, mobilizáljuk a végtagjainkat, letapadt izmainkat. A thai masszázs rendszeres alkalmazásával így akár teljesen tünetmentesek is lehetünk.

A görcsök oldása kívül és belül

Alighanem mindenki számára ismerős az érzés, amikor egyszerűen „be van állva” a háta, válla, nyaka, alig bírja mozgatni. Ez azért van, mert görcsös az izom. Nagyon gyakori, hogy például irodában dolgozóknak vannak ilyen gondjaik az egésznapos monitor előtt görnyedéstől, de a fizikai munkát végzőket sem kíméli ez a probléma a napi szinten végzett, hasonló mozdulatok miatt. A görcsökön viszont szerencsére kiválóan lehet segíteni masszázzsal, így a fájdalom azonnal mérséklőik, vagy akár meg is szűnik.

Kevesebb szó esik általában a belső görcsökről, pedig szinte mindenkiben vannak. Ezeket a mindennapos stressz okozza, és a belső energiánk folyamatos és zavartalan áramlását akadályozzák. Amikor valami folyamatosan fáj, de nem tudjuk az okát, nincs racionális magyarázat rá, akkor általában a stressz lehet a probléma forrása, és az energia útjában álló görcsök. A thai masszázs során nagy figyelmet fordítanak az energia szabad útjának biztosítására, amit a megfelelő nyomáspontok ingerlésével érnek el. A belső feszültség így megszűnik, vele együtt pedig általában a fájdalom is.

Ha napi szinten fájdalommal élünk, az nagymértékben rontja az életminőséget. Ne várjuk meg, míg súlyos lesz a helyzet, még időben próbálkozzunk a szervezetet nem terhelő, természetes módszereken alapuló terápiákkal, így nagy az esély arra, hogy nem lesz szükség komolyabb kezelésekre!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc