A thai masszázst úgy szoktuk emlegetni, mintha egyetlen bevett masszázsfajta lenne, valójában azonban ez nem teljesen fedi a valóságot. A thai masszázsnak is vannak ugyanis különböző fajtái, amik közül az alany kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné. Amikor csak annyit mondunk, „thai masszázs”, akkor általában a tradicionális, klasszikus fajtát értjük alatta. A speciálisabbaknak külön megnevezésük van.

Honnan tudjam, melyik való nekem?

Ha még csak ismerkedsz a thai masszázzsal, először érdemes a klasszikus masszázson részt venned. Amennyiben ez elnyerte a tetszésedet, célszerű alaposan utánajárni, hogy melyik fajta mit takar, így kapsz egy képet arról, hogy nagyjából mit várhatsz tőlük. De még jobb, ha szakembert, vagyis a masszőrt kérdezed, ő ugyanis, ha már valamennyire megismert, és ismeri a problémáidat, fog tudni olyat ajánlani, ami neked való.

A thai masszázs fajtáit leginkább az határozza meg, hogy milyen egyéb terápiával ötvözték. Ebből kiindulva sok fajta jöhet szóba, de megvan az a néhány alap, ami a legtöbb szalonban elérhető, és amik szélesebb körben ismertek. Ezeket mutatjuk be néhány mondatban.

Ezekkel a thai masszázs fajtákkal találkozhatsz legtöbbször:

  • Gyógynövényes thai masszázs. Ennek a típusnak a fő eleme a zsákocskákba csomagolt gyógynövény, amit úgy használ a masszőr, mint masszírozó eszközt. Tudjuk, hogy a gyógynövényeknek önmagukban is nagyon sok pozitív hatásuk van. Ezt igyekeznek kihasználni a thai masszázs során is, így az eredmény lényegében az lesz, hogy a masszázs hatása összeadódik a gyógynövények hatásával, és az egész terápia még eredményesebbé válik.
  • Thai aromaolajos masszázs. Bizonyára mindenki hallott már az aromaterápiáról és annak jótékony hatásáról. A thai masszázzsal együtt alkalmazva lényegében arról van szó, hogy a tradicionális, szárazon és ruhában végzett masszázs helyett egy illóolajos változatot kapunk, amiben sokkal több a simító, lazító mozdulat, és kevésbé van szerepe például a kimozgatásnak. Az illóolajok a bőrön keresztül ki tudják fejteni a hatásukat, ami, csakúgy, mint a gyógynövényes thai masszázs esetében, hozzáadódik magához a masszázshoz, így fokozható a hatékonyság.
  • Thai jógamasszázs. Nem használnak hozzá semmilyen olajat, és a ruha is maradhat az alanyon. A legnagyobb szerepet a nyújtások, kimozgatások kapják, amikhez a masszőr a saját testsúlyát is használhatja adott esetben. Nemcsak a kezeit, hanem a lábát, könyökét, térdét is beveti a cél érdekében. Ez a fajta masszázs nagyon hatékony például a merev ízületek mobilizálásában.
  • Thai talpmasszázs. Ez egy egészen speciális típus, hiszen csak egyetlen testrészre terjed ki, méghozzá a lábra. Itt a nyomás kapja a főszerepet: a talpon található reflexpontok stimulálása a masszázs célja. Bár talpmasszázsnak hívjuk, nem kizárólag a talpunk vesz benne részt, hanem a lábunk, egészen a térdünkig A talpnál kezd a masszőr, és fokozatosan halad fölfelé, míg el nem éri a térdet. A legvégén pedig a nyak, a fej és a váll rövid masszírozására is jut idő.

Mindegyik típusú masszázs nyújtja azt, amit az eredeti, tradicionális thai masszázs: ellazít, oldja a görcsöket, biztosítja a szabad energiaáramlást, enyhíti a fájdalmakat, és persze oldja a stresszt. Az egyes típusok titka abban rejlik, hogy mindehhez adnak valami pluszt, kiegészítik az alap masszázst. Feltétlenül érdemes őket kipróbálni!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc