A thai masszázs jótékony hatásai nagyrészt közismertek, habár a pontos működését nem sokan ismerik. Népszerű masszázsforma, mert elég széleskörű a hatása, és nagyon látványos, illetve érezhető javulás érhető el vele akár azonnal is – rendszeresen alkalmazva pedig különösen.

Persze mint mindenfajta terápia esetében, úgy a thai masszázsnál is megvannak azok a helyzetek, amikor különösen hatékonynak mondható. Szerencsére nem egy területről beszélünk, ezért ez a masszázsforma igen sok esetben alkalmazható hatékonyan

Kinek válhat javára a thai masszázs?

Röviden: bárkinek. Mindegy, hogy az alany nő vagy férfi, idős vagy fiatal, beteg vagy egészséges, stresszes vagy nyugodt, ez a fajta terápia garantáltan tud még javítani a közérzetén, a lelkiállapotán. 

Rendszeresen járnak thai masszázsra olyanok, akik krónikus fájdalmakkal küzdenek, de olyanok is, akik a lelki egyensúlyukat nem találják, vagy éppen úgy érzik, nem tudják hatékonyan levezetni a stresszt a mindennapi mókuskerék mellett. Az indíttatás tehát nagyon különböző lehet az egyes embereknél, ennek ellenére mindannyiuknál el lehet érni javulást, köszönhetően a thai masszázs széleskörű alkalmazhatóságának.

Vannak-e ellenjavallatok?

Bár a thai masszázs számos probléma esetén tud segítséget nyújtani, mivel aktív folyamatokat beindító terápiáról van szó, ellenjavallatok is akadnak. Azaz bizonyos állapotok fennállása esetén nem szokták javasolni a masszázst, vagy csak nagyon hozzáértő masszőrrel, nagyon óvatosan.

Néhány példa ezekre a helyzetekre:

  • Szív- és érrendszeri problémák
  • Terhesség alatt
  • Műtét utáni lábadozás alatt
  • Csontbetegségek esetén, például csontritkulás fennállásakor
  • Fertőző betegségek esetén
  • Bőrgyógyászati panaszoknál az érintett terület masszírozása kerülendő.

Amint az látható, a legtöbb ellenjavallat ideiglenesen fennálló állapotot takar, tehát nagyon ritka, hogy valakinek hosszútávon, vagy teljes mértékben kelljen lemondania a thai masszázs nyújtotta pozitív hatásokról. A legbiztosabban akkor járhatunk el, ha bármilyen egészséget érintő tényező fennállásakor megkérdezzük a kezelőorvost, valamint a masszőrt is arról, hogy mit javasol.

Mindenképpen keresse fel a masszőrt, ha:

Sok feszültség éri a mindennapokban, amit nem tud megfelelően levezetni. Talán most még úgy érzi, együtt tud ezzel élni, hosszabb távon azonban mégsem javasolnánk: a stressz ugyanis számos betegség melegágya, ha hosszabb távon fennáll, és nem tud tőle megszabadulni. Arról nem is beszélve, hogy alvászavarokat, a koncentrációs képességek romlását okozhatja, ami pedig még több stresszt szül – így egy ördögi körben találhatja magát.

Gyakran fájnak a végtagjai, dereka, nem úgy mozog, ahogy kellene. A thai masszázs során kimozgatják a végtagokat, ami segíthet a fájdalom elmúlásában, és mobilizálhatja a beállt ízületeket. Ez azonnali, jól érzékelhető javulást hoz az állapotában, rögtön jobban tud mozogni és a fájdalom jelentősen csökken.

Ha úgy érzi, nagyon merev, görcsös, mind fizikai, mind lelki értelemben. A megfelelő pontok nyomásával a thai masszázs oldja a görcsöket, illetve megnyitja az energia útját a testünkben, így a görcsök feloldódnak, a merevség enyhül, amitől azonnal sokkal jobban érezzük magunkat.

Ha testi-lelki harmóniára törekszik. A thai masszázs sikere leginkább abban rejlik, hogy nem ragad le a testnél: a lélekkel is foglalkozik, az említett energiaáramlás biztosításával. A cél az, hogy mind testi, mind lelki értelemben kisimuljunk, elérjük a harmonikus állapotot. Amennyiben úgy érzi, ezzel vannak problémái, a thai masszázst Önnek találták ki!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc