Azok, akik nem jártak még thai masszázson, az első alkalommal talán izgulnak egy picit, hiszen nem tudják mire számítsanak, illetve, hogy milyen esetleges elvárások vannak velük szemben. 

Hogyan illik megjelenni egy masszázs során? Milyen öltözékkel készüljünk? Kell-e valamit előre tudni ahhoz, hogy a masszázs hatásai kellőképpen érvényesülhessenek? Biztosan nem lesz kellemetlen?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések mindenkiben felmerülnek az első thai masszázs előtt. Hogy egy kicsit csökkentsük az izgalmakat, eláruljuk, mire számíthat az, aki thai masszázsra kért időpontot, és hogyan tud minél jobban felkészülni az alkalomra.

Könnyű, laza ruhában!

A masszázs általában véve úgy él a köztudatban, mint kellemes, ellazító érzés, de sokan kínosnak érzik, hogy le kell hozzá vetkőzniük, és ez nagyon feszélyezi őket. Nos, mindenkit megnyugtatunk, aki a thai masszázst készülne kipróbálni: teljes a kényelem. Ez nagyrészt azért is lehet így, mert nem a klasszikus masszírozó mozdulatokkal dolgozik a masszőr, hanem inkább nyom, nyújt és kimozgat. A bőrön sikló kézre így pedig nincs szükség – ugyanezért nem kell feltétlenül masszázsolaj sem, habár a thai masszázs kombinálható aromaterápiával.

Teljesen mindegy, hogy az alany miben indul el otthonról, a legtöbb helyen ugyanis adnak ruhát a masszázshoz, ami egy laza, kényelmes öltözet. Természetesen ezek a terápia során használt ruhák mindig tökéletesen tiszták, minden vendég frissen kimosottat kap. Az öltözékkel tehát nem kell foglalkozni, a szalonokban szokták biztosítani a megfelelő ruházatot.

Lelki ráhangolódás

A legtöbb, amit maguk az alanyok tudnak tenni annak érdekében, hogy a masszázs a lehető legjobb hatást érje el, hogy lelkileg ráhangolódnak. Ez történhet akár relaxiációs zene hallgatásával, de bármit csinálhatunk a masszázs előtt, ami segít megnyugodni, ellazulni, magunk mögött hagyni a mindennapok stresszét. Bár a masszázs egyik hatása, hogy csökkenti bennünk a feszültséget, nem árt, ha magunk is megpróbálunk tenni ennek érdekében

Személyes higiénia

Ahogy minden más masszázsterápia esetében, úgy természetesen a thai masszázsnál is fontos a személyes higiénia. Vagyis illik úgy menni, hogy tiszták és ápoltak vagyunk. Legjobb, ha indulás előtt zuhanyzunk, így biztosak lehetünk abban, hogy ennek a kritériumnak maradéktalanul megfelelünk. Igaz, ehhez a masszázshoz nem kell levetkőzni, de a saját közérzetünk is jobb, ha frissen érkezünk. Egy kellemes, forró fürdő egyébként segít lelazítani az izmokat, ami kifejezetten jól jön a masszázs során.

Tájékozódjunk a módszerről!

Érdemes lehet picit utánaolvasni a thai masszázs módszerének, mielőtt ellátogatnánk egy szalonba, ugyanis több más hatékony terápiával, eszközzel is lehet kombinálni az ősi módszert. Szóba jöhet például aromaterápiás vagy gyógynövényes thai masszázs is. Ha áttanulmányozzuk a lehetőségeket, tudunk célzottan olyat kérni, amit szívesen kipróbálnánk, ami szimpatikus számunkra.

Igyunk eleget!

A masszázs előtt nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Arra tehát mindenképpen figyeljünk oda, hogy az ominózus napon eleget igyunk. A folyadék ugyanis segíti a méregtelenítést, ami a thai masszázs egyik hatása. Ez a hatás akkor tud leginkább érvényesülni, ha elég folyadékot vittünk be a szervezetünkbe a masszázst megelőzően.

A fentieken kívül a thai masszázs semmilyen különösebb előkészületet nem igényel – igazából ezek is leginkább csak javasolt elemek, hogy minél élvezhetőbb és hatásosabb legyen a terápia. Ha bármi kérdés felmerül még, a szalonban készséggel válaszolnak rá!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc