Ha masszázsról beszélünk, általában a fizikai előnyeit szoktuk kiemelni, hiszen azok igen egyértelműek. A fájdalmas, görcsös területek enyhülnek, ami nehezen mozog, folyamatosan javul és válik mozgathatóbbá. A masszírozás során ugyanakkor a legtöbben kitűnően el is tudnak lazulni, ami miatt nemcsak testi, hanem lelki értelemben is felüdülést hozhat egy-egy terápia.

Nincs ez másképp a thai masszázs során sem. Bár ez nem az a klasszikus, „simogatós” masszázs, mégis hihetetlenül kikapcsol. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a masszázs segíti az energia áramlását a testben, ami éppen a negatív környezeti hatások miatt válik akadályozottá. Ha az energiák nem tudnak megfelelően áramlani, különböző krónikus fájdalmak, betegségek alakulnak ki, amiktől aztán nap mint nap szenvedünk.

A stresszmentes állapot mindennek az alapja

Az emlegetett környezeti hatások nagyrészt a stresszt jelentik, ami kisebb-nagyobb mértékben mindannyiunk életében jelen van. De nem mindenkit ér egyforma mennyiségben, és az is eltérő, ahogyan kezeljük. Egyesek könnyen lerázzák magukról, másoknak segítségre van szükségük ahhoz, hogy levezessék, különben csak gyűlik bennük, és szép lassan megbetegíti őket.

A thai masszázs egyik fő célja éppen az, hogy a stressz okozta görcsök megszűnjenek. Ennek érdekében meghatározott nyomáspontok ingerlésével is dolgoznak a szakemberek, így nyitva meg az utat az energia számára. Amint az energia újra szabadon áramlik a testben, a belső feszültségünk is megszűnik. A thai masszázs így a lelket is gyógyítja, hiszen segít elengedni a feszültséget, ami folyamatosan mérgez.

Ép lélek nélkül nincs ép test

A thai masszázs filozófiai hátterében a léleknek nagyon fontos szerepe van. Az egyik alapfeltevés, hogy ép lélek nélkül nincs ép test, tehát ha folyamatosan stresszelünk, nem tudjuk levezetni a mindennapok során kapott negatív hatásokat, és az összegyűlik bennünk, annak bizony lesznek testi tünetei.

Rengeteg, orvosilag nem magyarázható krónikus fájdalom mögött lelki okok vannak, de ennél kézelfoghatóbb nyoma is van a folyamatos feszültségnek az egészségi állapotunkon. A stressz ugyanis megviseli a szívet, alvászavarokat okoz, ami szintén fizikai értelemben is megterhelő a szervezetnek és egy sor egészségügyi problémát vonhat maga után. A stressz talán egy láthatatlan, megfoghatatlan valami az életünkben, de a hatásai számos esetben nagyon is egyértelműek, bizonyíthatók.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy meg tudjunk tőle szabadulni. Számos egyéb módszer mellett pedig a thai masszázs is alkalmas arra, hogy ebben segítsen nekünk, azzal, hogy megnyitja az energiaáramlás előtt az utat.

Segít folyamatosan fenntartani a harmóniát

A testi-lelki harmónia tehát elérhető ugyan, de sérülékeny. Éppen ezért, folyamatosan tennünk kell azért, hogy megőrizzük ezt az állapotot, ezáltal pedig az egészségünket is, mert ha nem foglalkozunk vele, újra felborul az egyensúly, és visszatérnek a korábbi problémáink.Akik rendszeresen járnak thai masszázsra, azoknak sokkal könnyebb ezt a folyamatos nyugalmat, feszültségmentességet fenntartani, hiszen az energiaáramlás mindig biztosított számukra, így le tudják tenni a mindennapi stresszt. Különösen ajánlott tehát egy időnkénti thai masszázs kezelés azoknak, akiknek mentális megterhelő a munkájuk, illetve azoknak, akik nehezen tudják feldolgozni a mindennapi hajtással járó stresszt.

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc