A thai masszázs létezése meglehetősen közismert tény, de számos érdekesség és részlet kapcsolódik hozzá, amit a legtöbb ember nem ismer. Legtöbben annyit tudnak róla, hogy egy népszerű masszázsfajta, ami sok problémára jelenthet megoldást, és talán azt is, hogy valamilyen módon a belső energiákhoz is köze van.

Nos, ez mind igaz, de korántsem fedi le mindazt, amire a thai masszázs alkalmas és amit nyújtani tud. Sokoldalúsága mellett a története is nagyon érdekes, valamint az is, ahogyan képes a testi és a lelki gyógyítást összehangolni.

Az alábbiakban felsorolunk 5 érdekes tényt, ami kevésbé közismert a thai masszázzsal kapcsolatosan:

  • Nem is thai. Bár a neve alapján azt feltételezhetnénk, hogy a masszázs technikája Thaiföldről származik, valójában India a hazája és történelme szorosan összefonódik a buddhizmuséval, ugyanis annak terjedésével hódított a masszázs is. Maga az eljárás tehát a buddhizmussal együtt került a mai Thaiföld területére, és ott jegyezték fel őket először – így kapta a thai masszázs nevet.
  • Ez nem az a masszázs, amelynek során kellemesen erősen végigsimítják majd a hátadat, izmaidat. A thai masszázs során inkább nyomnak, húznak, kimozgatnak. Ettől függetlenül ez is jóleső érzés tud lenni, de nem az a „gyúrás”, amit a köznyelv masszírozásnak hív. Ez inkább utólag esik jól, amikor megtapasztaljuk, milyen hatással is volt ránk.
  • Öngyógyító folyamatokat indít be. A thai masszázs nem csak úgy segít megszüntetni a fájdalmat, hogy kimozgatja a problémás területeket, oldja a görcsöket. A megfelelő nyomáspontok ingerlésével, valamint az energia szabad áramlásának biztosításával beindítja a szervezet saját, öngyógyító képességét – éppen ezért még napokkal a terápia után is folyamatosan érezhető lehet a javulás, hiszen a szervezetünk dolgozik a háttérben.
  • Nem (csak) kézzel masszíroznak. A klasszikus, ujjakkal és tenyérrel végzett gyúrás helyett a thai masszázs során mindent bevetnek: talpat, könyököt, térdet – bármit, hogy meglegyen a megfelelő erőkifejtés a meghatározott pontok megfelelő nyomásához. A kimozgatáshoz ugyancsak szükség lehet a nagyobb erő kifejtésére, amihez a kezek nem lennének elegek. A masszőr gyakran a saját testsúlyát felhasználva végzi a munkáját.
  • A thai masszázsnak eredetileg két fő vonala volt. Ami elterjedt, és ma is ismerjük, az az, amit a nép alkalmazott. A másik típus az udvari thai masszázs volt: ennek során csak és kizárólag a hüvelykujját használta a masszőr. Egyébként az évezredek során némileg változott a technika, különösen, mert eleinte szóbeszéd útján terjedt, nem volt lejegyezve. De az alapok folyamatosan megmaradtak, csak a járulékos elemek módosultak.

A thai masszázs tehát egy széles körben elterjedt masszázsforma, amiről mégsem tud annyit a közvélemény, mint gondolná. Az biztos, hogy nem mindennapi élmény, főleg az nem, hogy a masszázs után mennyivel jobban érzi magát az ember, mint előtte – fizikai és lelki értelemben egyaránt. 

Ha még nem próbáltad ki, mindenképpen pótold ezt a hiányosságot, garantáltan nem fogod megbánni!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc