A thai masszázs és a gyógynövények kapcsolata ősidőkre visszanyúló tradíció.

A thai masszázs hatásai széles körben ismertek: oldja a görcsöket, nyújt, kimozgat, illetve még az energia akadálytalan áramlását is biztosítja a szervezetben. Beindít öngyógyító folyamatokat, és nemcsak testi, hanem lelki értelemben is segít ellazulni, feltöltődni. Hosszútávon, rendszeresen alkalmazva segít abban, hogy képesek legyünk a mindennapi stressz leküzdésében, ezáltal kívül-belül kiegyensúlyozottabbá válhassunk.

Mindez pedig fokozható a megfelelő gyógynövények használatával.

Miért jó gyógynövényeket alkalmazni a thai masszázshoz?

Azért, mert az önmagukban is gyógyhatású növények, és a szintén jótékony masszázs hatásai összeadódnak, ezáltal könnyebben és gyorsabban érhető el ugyanaz az eredmény. A gyógyulási folyamatok gyorsabban mennek végbe, a feszültség oldása könnyebbé válik, hamarabb érhető el az ellazult állapot.

A gyógynövényes thai masszázs során természetesen többféle gyógynövény is alkalmazható, attól függően, hogy milyen problémával állunk szemben és mit szeretnénk elérni. A masszőrnek minden esetben megvan a kellő rálátása ahhoz, hogy el tudja dönteni, az adott esetben milyen gyógynövény lenne ideális választás.

Hogyan is kell ezt elképzelni a gyakorlatban?

A gyógynövényes masszázshoz a masszőr a megfelelő növények felhasználásával bandázst készít. Ez egy nyeles eszköz, a végén zsákocskával, ami a gyógynövényeket tartalmazza. Ezekkel a zsákocskákkal végzik magát a masszázst, kéz, láb, könyék stb. helyett. Úgy kell elképzelni, mint egy masszírozó eszközt.

A bandázs ugyanakkor másképp is használható. A problémás testrészre szorítva csökkenti a fájdalmat, serkenti a vérkeringést, valamint a bőrt is megújítja, frissíti. A zsákból áradó párát a bőr felszívja, így további jótékony hatásokkal számolhatunk, például a méreganyagok távozásának elősegítésével.

A bandázsból kijövő párát belélegezzük, így a test felszívja a gyógyhatású növénymolekulákat.

Milyen problémák esetében lehet hatásos?

A gyógynövényes thai masszázs számos probléma esetén tud hatékonyan segíteni. Nagyon jó választás például olyan izomfájások esetén, amelyek túlzott fizikai megerőltetés miatt alakulnak ki. Ha a zsákocskát egy adott területhez szorítjuk, enyhíti az izom- és ízületi gyulladások okozta kellemetlenségeket.

A gyógynövénypárás masszázs ugyanakkor a szépségre is pozitív hatást gyakorol – gondoljunk csak arra, hányféle arckrém készül növényi kivonatokkal! A thai nők mindezen felül arra is alkalmaznak gyógynövényeket, hogy feloldják a szülést követő fáradtságot, elősegítsék a test regenerálódását, valamint segítsenek megelőzni a gyermekágyi depressziót, vagy éppen gyógyítani, ha már kialakult.

A gyógynövényes thai masszázs tehát azon alapszik, hogy két nagyon hatékony, elismert módszert ötvöz, hogy erősíthessék egymás hatását. Így egyszerre élvezhetjük a masszázs nyújtotta ellazulást és gyógyulást, valamint a növények által nyújtott segítséget a fájdalmaink felszámolásában.

Ha gyors eredményre vágyunk, ezt mindenképpen érdemes kipróbálni!

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

Days
Hours
Minutes
Seconds