A legtöbb masszázstípus kifejezetten fizikai értelemben hivatott javítani az alany állapotán azzal, hogy átgyúrja az izmokat, oldja a görcsöket. Természetesen a thai masszázs fókuszában is a fájdalom megszüntetése van, csakhogy a fizikai síknál mélyebb szinteken is igyekszik elősegíteni a gyógyító folyamatokat.

A thai masszázs ugyanis az energiákkal is foglalkozik, pontosabban azok akadálytalan áramlásával a testünkben. Az ember csak akkor lehet egészséges, ha az energia akadálytalanul tud áramolni a testében. Amennyiben valami elzárja az útját, annak nagyon hamar fizikai tünetei is lesznek: fájdalom, görcs, krónikus betegségek formájában.

Éppen ezért, a thai masszázs legfontosabb része, hogy az energiák szabad áramlását biztosítja.

Hogyan is működnek ezek az energiák?

A testünkben úgynevezett meridiánok, vagy energiacsatornák vannak, amelyekben a csí áramlik keresztül a szervezetünkön, úgy, mint az ereinkben a vér. A meridiánok állapota nagymértékben befolyásolja az egészségünket, hiszen ezektől függ, hogy a csí szabadon tud-e áramolni. 

Normális esetben az energiaáramlásnak nincs akadálya. Csak akkor van ezzel gond, ha valamilyen blokkok ezt megakadályozzák. Ezek a blokkok rendszerint stressz, illetve betegségek miatt jönnek létre. 

Minél több ilyen blokk kerül a meridiánokba, annál rosszabb lesz az energiaáramlás, ami egyértelműen nyomot hagy rajtunk. A közérzetünkön, a mindennapi aktivitásunkon, az egészségünkön egyértelműen látszik, ha az áramlás akadályozott. 

A thai masszázs során a masszőr feladata, hogy elsimítsa ezeket a blokkokat, újra megnyitva az utat az energia áramlásának.  

Hogyan éri ezt el a masszőr?

A thai masszázs technikája a testben futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik. Lényegében ezeket a vonalakat és pontokat masszírozza, ingerli nyomással a masszőr, így tüntetve el a láthatatlan akadályokat az energia útjából. A művelethez nem csak a kezét használja a terapeuta: a hüvelykujj, tenyér, könyök, térd és láb, illetve a saját testsúlya is segítségére van a megfelelő nyomás kifejtéséhez.

Ha az energiablokkokat sikerül felszabadítani, akkor a testben öngyógyító folyamatok indulnak el, ezáltal a betegségek maguktól is gyógyulnak, az immunrendszer erősödik, a feszültség a görcsökkel együtt eltűnik. Így jön létre a testi-lelki harmónia. 

Nem a hagyományos, simító mozdulatokkal dolgozik tehát a terápiát végző személy. Kimozgatással, nyújtással, valamint nyomással éri el, hogy minden blokk megszűnjön és újra szabad legyen az energiaáramlás útja.

Rendszeres masszázzsal fenntartható a harmónia

A thai masszázs olyasmi, amit nem csak alkalomszerűen célszerű alkalmazni. A legjobb hatásfok akkor érhető el, ha rendszeresen vesszük igénybe, hiszen így ki sem alakulhatnak komolyabb akadályok a meridiánokban. Amint gyűlne a belső feszültség, a masszázs segítségével azonnal oldják, így esély sincs arra, hogy valóban rossz állapotba kerüljünk.

A thai masszázs magát a szervezetet erősíti. Nem gyógyszer, ami kívülről oldja meg a problémákat: arra készteti a testünket, hogy maga gyógyuljon, képes legyen az öngyógyításra. Ez a folyamat pedig többet ér bármilyen gyógyszernél.

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc