A masszázs szó hallatán legtöbbünknek az a kellemes kikapcsolódás jut eszébe, ami ellazítja az izmainkat, feloldja a görcsöket, és segít abban, hogy könnyebben tudjunk mozogni. Nos, célok tekintetében a thai masszázs is valami hasonló, de itt nem a kellemes, hosszan masszírozó mozdulatok érvényesülnek, melyeket a masszőr a tenyerét és az ujjait használva végez.

A thai masszázs módszere más, de részben a célja is: nem csak pillanatnyi, kézzel fogható javulást szeretne elérni, hanem egy hosszútávú, testi-lelki értelemben vett gyógyulást. Öngyógyító folyamatokat indít be, és többféle technikával mozgatja át a test minden pontját – ehhez pedig a masszőr is különböző testrészeit használja.

Könyökkel masszírozni? Miért ne?

A thai masszázs fő elemei a kimozgatás, a nyújtás, valamint a nyomás bizonyos pontokon. Ezeket a mozdulatokat a masszőr a könyökével, sőt, olykor a lábfejével viszi végbe. Néhány elemnél ugyanis olyan erő kifejtése szükséges, ami kézzel nem lehetséges, ezért bele kell adnia kisebb-nagyobb mértékben a testsúlyát is.

A thai masszázs nem az, melynek során kellemes illóolajokat használva fogják végigsimítani a hátunkat, éppen csak olyan erővel, hogy kellemes legyen a nyomás. A tradicionális folyamat során nem használnak illóolajokat, a masszőr tulajdonképpen a saját testi erejét veti be, hogy minél jobban ki tudja mozgatni az alanyt, nyújtsa az izmait, és a megfelelő mértékű nyomást fejthesse ki a meghatározott pontokra. Ennek érdekében fogja hadra akár a térdét, lábát is.

A nagy erőkifejtés ellenére nem szabad, hogy az alany fájdalmat érezzen a thai masszázs során. A technika elsajátításának ez az egyik legnagyobb nehézsége: a megfelelő erő kifejtése fájdalom okozása nélkül.

Modern változatok

Amiről eddig írtunk, az a tradicionális thai masszázs. Mostanra azonban ez a technika is egyre inkább keveredik másokkal, illetve igazodik némileg a modern igényekhez, így több válfaja is kialakult.

A teljesség igénye nélkül, néhány thai masszázs típus példaként:

Thai olajos masszázs. Bár tradicionálisan a thai masszázsnak nem része az olajok használata, manapság elérhető olyan verzió is, melynek igen. A thai masszázs kicsit alkalmazkodott az aromaterápiához, így egyszerre élvezhetjük ennek a két szuper terápiának a pozitív hatásait.

Tradicionális thai masszázs. Alapjáraton a thai masszázs az egész testet átgyúrja, de van lehetőség arra is, hogy egy adott területre koncentrálva, rövidebb masszázson vegyünk részt. Például váll-nyak-fej masszázson. Ez is ugyanolyan hatékony, a különbség annyi, hogy más területekkel nem foglalkozik a masszőr.

Thai talp masszázs. Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a reflexológiában. A masszázs során fából készült botocskákat is alkalmaznak. A kezelés végén pedig nyújtó frissítő gyakorlatokat alkalmaznak.

Relax masszázs.(hát+váll+nyak) Hát, váll és nyak területére összpontosuló thai masszázs, a tradicionális testmasszázshoz hasonlóan matracon fekve, lenvászon ruhában történik. Az egyik leghatékonyabb eljárás a stresszes életmód, az ülőmunka, a helytelen testtartás következtében kialakult görcsös hátizmok lazítására. A kúraszerűen alkalmazott masszázs nem csak rendkívül nyugtató hatású a léleknek, hanem megoldást nyújt a testi panaszok esetleges fájdalmak enyhítésére is. A Relax masszázstípus a test felső részét célozza meg, kifejezetten azoknak ajánljuk akik ezen területen szenvednek a problémáktól.

Ezeken kívül még többféle verzió létezhet, hiszen a lehetőségeknek tulajdonképpen csak a fantázia szab határt. Ezek mind úgy jöttek létre, hogy a thai masszázs elemeit ötvözték más módszerekével, ezzel erősítve a két terápia hatásait. 

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

Days
Hours
Minutes
Seconds