Thai masszázs Miskolcon, mesterfokon!

Sokan egész egyszerűen valami csodaként tartják számon, ami bármilyen fájdalmat, mozgásszervi problémát képes megoldani. Bizonyított tény, hogy nagyon sok panaszt lehet vele enyhíteni.

A többezer éves tanok nem véletlenül maradhattak fenn ilyen sokáig, a módszer hatékonysága sokakat meggyőzött az idők során. Mára a thai masszázs már mindenhol elérhető, nem kell se Indiába, se Thaiföldre utazni azért, hogy élvezhessük gyógyító hatását. Titka egyébként abban rejlik, hogy nemcsak a testi fájdalmakat enyhíti, hanem a lelki egészségre is kitűnő hatása van.

Az alábbiakban nézzük meg kicsit részletesebben, milyen eszközökkel dolgozik egy thai masszázst végző masszőr!

Hogyan is működik a thai masszázs?

A masszázs az izmok nyomásán, nyújtásán alapszik, melynek során különböző testhelyzeteket vesz fel a páciens. Ez persze nem azt jelenti, hogy erőből nyomják és rángatják az izmokat, ami fájdalmas lenne az alany számára, sokan mégis így értelmezik. A fő elemek tehát a nyomó, valamint a mobilizációs, vagy kimozgató technikák. Ezekkel az eljárásokkal a masszőr a szabad energiaáramlást igyekszik biztosítani, ahogy a hason és a fejen alkalmazott pontkezeléssel is.

A cél véletlenül sem a fájdalom okozása, épp ellenkezőleg: a fájdalom oldása a legfontosabb feladat, mind fizikai, mind pedig pszichés értelemben. Ha a masszázst végző szakember jól alkalmazza a technikákat, akkor képes a merevségeket oldani, és egy relaxált, kényelmes állapotot idéz elő.

Különleges, speciális technikák!

Bár amikor masszázsról beszélünk, automatikusan arra gondolunk, hogy a szakember kézzel gyúrja a hátunkat, lábunkat, nyakunkat stb., a thai masszázs esetében ennél szélesebb az eszközök tárháza. A nyomás talppal, tenyérrel, hüvelykujjal, könyökkel, térddel is történhet. Fontos, hogy mindezt egyenletes ritmusban tegye, nagyon óvatos, finom kezdéssel, fokozatosan növelve a kifejtett erőt.

A masszázs során a páciens is többször változtat testhelyzetet. Feküdhet hanyatt, oldalt és hason, emellett egyes műveletekhez ülnie kell. A páciens pozíciója a kimozgatás miatt nagyon fontos, nem mindegy, honnan indulnak a mozdulatok. 

Az egyik leghatékonyabb módszer!

A thai masszázs egyik alappillére, és nagyon értékes eleme a kimozgatás. Ezalatt azt kell érteni, hogy gyakorlatilag minden hozzáférhető izomcsoportot átmozgatnak, nyújtanak. A folyamat során mindig egy kicsit jobban megnyújtják a soron következő izmokat annál, amennyit maguktól véghez tudnának vinni. Az ízületeket is egy kicsit jobban megmozgatják, mint amennyire maguktól el tudnának mozdulni. Ez szükséges ahhoz, hogy elérjük az izmok és szalagok olyan laza állapotát, ami szükséges a relaxiációhoz.

A kimozgatásban a vendég is részt vesz valamennyire. A masszőr tulajdonképpen irányítja a vendéget és diktálja a mozdulatokat, a saját testét pedig arra használja, hogy minél hatékonyabban végezhesse a technikákat.

A thai masszázs tehát valóban egy mindent átmozgató masszázsfajta. .A masszázsélmény mellett azonnali segítség a görcsös, merev, letapadt izmoknak.

Az Ön egészsége a legfontosabb!

 

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc