Honnan ered a thai masszázs?

Ma már nem kell Thaiföldre utazni hogy professzionális körülményekkel és szakképzett thai masszőrökkel találkozhassunk. A thai masszázsról szinte mindenki hallott már, de azt jóval kevesebben tudják, hogy pontosan mi is ez és honnan ered. Egy igazi, ősi masszázsfajtáról van szó, ami mintegy 2500 éves múltra tekint vissza. Több évezredes hagyományokról van tehát szó, amiket generációkon át adtak át egymásnak az emberek, és ma is az egyik leghatékonyabb masszázsfajta. A thai jelzőből azt gondolhatnánk, hogy Thaiföldről származik a technika, de, meglepő módon, ez nem igaz. A masszázs technikája Indiából ered, méghozzá egy észak-indiai orvos, Jivaka Kumar Bhaccha tanaiból, aki mellesleg egy időben élt Buddhával, sőt, közeli barátja volt. Az orvos ásványokkal, gyógynövényekkel és különleges technikákkal gyógyított. A mai napig akkora megbecsülésnek örvend, hogy szobra elé naponta tesznek virágot, valamint friss ételt, gyújtanak előtte füstölőket.

Hogy miért hívjuk mégis thai masszázsnak?

Azért, mert a Jivaka Kumar Bhaccha tanai a buddhizmussal együtt terjedtek, így keveredtek a mai Thaiföld területére. Történelme tehát szorosan összefonódik a buddhizmuséval, hiszen általa tudott igazán teret hódítani.

Az orvos által kifejlesztett masszázs technikája eleinte szájról szájra terjedt, de ahogy egyre népszerűbb lett, a kolostorokban fel is jegyezték őket, pálmalevéliratok formájában. Ezek az iratok azonban nagyrészt elpusztultak a 18. századi burmai megszállás alatt, de a 19. században III. Rama király összegyűjttette a maradékot, és a Wat Po kolostor falába vésette, így maradhatott mégis fenn napjainkig a thai masszázs módszertana.

A következő évtizedekben még többször gyűjtötték össze és fordíttatták le az ősi nyelvről a napjainkban is használt thai nyelvre a gyógyító masszázsok technikáit. Amit ma thai masszázsként ismerünk, azt 1991-ben szedte össze és írta le a Wat Po Orvosi és Masszázs Egyesület és 18 Wat Po-i tanár.

Különböző stílusok, minden egy helyen.

A rendszerezésre azért volt szükség, mert a thai masszázson is meglátszott a szájhagyomány útján való terjedés hátránya: az, hogy mindig módosul egy kicsit a mondanivaló. Így a különböző vidékeken talált leiratok nem voltak teljesen egyformák, voltak eltérő elemeik. Meg is különböztethető északi, illetve déli stílusú thai masszázs.

Az északinál a végtagok, valamint a test ellazítására helyezik a hangsúlyt, miközben a déli stílusú thai masszázs elsősorban belgyógyászati és idegrendszeri eredetű problémák kezelését célozza.

Szakképzett, diplomás thai masszőrök a Phuket Spa-ban.

Napjainkban a thai masszázs gyakorlatilag az egyik leghatékonyabb masszázsfajta,, kizárólag a pozitív hatásait élvezhetjük, már ha a megfelelő helyre megyünk, és valóban hozzáértő szakember végzi a masszázst. Sajnos még mindig vannak a köztudatban olyan tévhitek, hogy normális, ha a thai masszázs  fájdalmat okoz, de ez nem igaz. Nemcsak kellemes, relaxáló élményt nyújt, a tudatra is hatást gyakorol – éppen ebben rejlik az a hatékonysága, ami miatt a mai napig annyira népszerű és gyakran alkalmazott masszázsfajta.

Miért válassz minket?

  • Legjobb ár-érték arány
  • Diplomás, szakképzett thai masszőrök 
  • Eredeti Thai környezet

Még sorolhatnánk, helyette viszont inkább gyere el és győződj meg róla személyesen.

Legyetek aktívak Facebook- és Instagram-oldalunkon, mert napi érdekességeket, ajánlatokat és akciókat posztolunk! 

Faceboook & Instagram

Várunk titeket szeretettel Miskolc belvárosában!

Üdvözlettel:

A Phuket Spa Thai Massage  csapat

phuketspa.hu

nap
óra
perc
másodperc